Montage Live Sets

Welcome to the new era from the company that brought you the DX and the Motif. Montage sets the next milestone with sophisticated dynamic control, massive sound creation and streamlined workflow.

Moderators: Derek, parametric, Saul

User avatar United States of America
Alrod
Posts: 2
Joined: Wed Feb 13, 2019 3:57 pm

Montage Live Sets

Unread post by Alrod » Wed Feb 13, 2019 4:13 pm

Hello,
I recently purchased a Montage for my studio. I am a guitarist first and foremost, but like to use synths in my productions and am very particular about the sounds I use, thus the Montage. It is simply amazing!

I recently purchased the "Phat Analog 2" Sound Library from Easy Sounds. Per their instructions, I have to use the Category Search in order to view and select the performances. I find this to be a bit cumbersome. When I download libraries from Yamaha. they always come up as a Live Set and I still have the option of using the Category Search feature if needed.

Is there any way to make the entire Library come up as a Live Set? I know I can create my own Live Set, but again, I find this cumbersome. I simply want all the performances to show up as a live set (like Yamaha does it). Please let me know if this is possible. And if so, how. I find it odd that this is not a "standard".

As I continue to learn the Montage and learn to make my own sounds/samples, my preference is to create Live Sets.
User avatar Wales
Derek
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 4725
Joined: Fri Dec 07, 2007 1:00 am
Contact:

Re: Montage Live Sets

Unread post by Derek » Wed Feb 13, 2019 9:19 pm

Hi,

I'm afraid that is something you will need to setup yourself. The problem for a company like Easy Sounds is there is no way to know what Library bank you are putting their library into. The other challenge is that a Library or use bank can have up to 640 Performances, but a Live Set bank only allows 256 performances.
Regards
Derek Cook

http://www.carregddu.co.uk
http://www.echoes-music.co.uk
http://www.xfactory-librarians.co.uk
http://www.ex5tech.co.uk
User avatar United States of America
Alrod
Posts: 2
Joined: Wed Feb 13, 2019 3:57 pm

Re: Montage Live Sets

Unread post by Alrod » Wed Feb 13, 2019 10:55 pm

Thanks for the explanation. I hope that in a future release, Yamaha will allow for users to select which Library bank a 3rd party Library can go to. From a logical perspective it make sense. From a coding perspective, it doesn't seem like a difficult thing to do.

It would be a simple matter of a pop up screen asking which bank you would like for the library to go to. Or, have a screen with a selection of available banks.

Side note: I apologize if my use of "Library" and "Bank" are not accurate (still learning), but I think you get the idea.
Post Reply

Return to “Yamaha Montage Forum”