Will Installing THR Editor Overwrite Presets I Already Saved to Unit?

Covers entire Yamaha THR range of guitar amps, heads and cabs.

Moderators: Derek, parametric, Buzzard, Saul

User avatar United States of America
pyxis7
Posts: 1
Joined: Thu Oct 10, 2019 9:08 am

Will Installing THR Editor Overwrite Presets I Already Saved to Unit?

Unread post by pyxis7 » Thu Oct 10, 2019 9:13 am

I've been playing around with my new THR10C for a few months and saved some custom presets on the unit itself. I haven't played with the THR Editor at all yet, so I figured I better get on it. Since the first thing I see is it asking me to import presets since it's a fresh install, does that mean it's going to overwrite the customized settings I had already saved onboard the device no matter what? Or is there a way to do this without that happening? I'd rather know ahead of time before anything gets wiped, and figure you guys would know.

Thanks in advance!
User avatar Denmark
Buzzard
Specialist Moderator
Specialist Moderator
Posts: 2628
Joined: Wed Sep 04, 2013 7:38 pm
Contact:

Re: Will Installing THR Editor Overwrite Presets I Already Saved to Unit?

Unread post by Buzzard » Thu Oct 10, 2019 12:33 pm

Welcome to the forum and the string section. :D

If you've made some cool settings and saved them to your preset buttons,
they will stay put until you overwrite them or reset your THR amp.

Using THR editor will not affect your (5) presets.

Once you have the THR editor running on a computer, you can save your 5 presets to the computer for backup.

Best Regards
Peter
Yamaholic, Guitars, Amps and Bikes. :idea: My Guitars: http://www.yamahamusicians.com/forum/vi ... =24&t=7004 :idea:
Post Reply

Return to “Yamaha THR Forum”